Eskişehir Kurbanlık
Hayvancılık - Kurban - Kurbanlık - Büyükbaş - Küçükbaş Kurban Satış Hizmetleri
Sevinç Mahallesi, 234. Sokak, No:23
kurbanlik@eskisehir.net.tr
0507 589 55 28 - 0507 589 55 26 - 0532 426 81 94

Dronlara özel hava otobanları

21.06.2024 

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU: “KARADA ARAÇLAR, HAVADA UÇAKLAR VE DENİZDE GEMİLER İÇİN OLDUĞU GİBİ DRONLAR İÇİN DE ŞEHİR İÇİ VE ŞEİRLER ARASI HAVA KORİDORU OLUŞTURACAĞIZ”

“YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİLERLE HAYATA GEÇİRECEĞİMİZ BU PROJE İLE DRONLARIN UYGUNSUZ UÇUŞLARININ ÖNÜNE GEÇMEKLE KALMAYACAĞIZ, TAKİP VE TRAFİK YÖNETİM SİSTEMİNİ DE GETİRECEĞİZ”

“ERİŞİLEBİLİR, VERİMLİ VE ÇEVRE DOSTU DİJİTAL BİR UYGULAMA İLE UÇUŞ İZNİ ALMA ALINABİLECEK VE HAVA SAHASI BİLGİLERİ GÖRÜLEBİLECEK”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otonom dron koridoru için çalışmaları başlattıklarını açıkladı. Oluşturulacak güzergahın Avrupa’nın sayılı otonom dron koridoru olacağını belirten Uraloğlu, “Birçok ülke havayollarına sonradan katılan amatör İHA ve dronlar konusunda yeni düzenlemeler hazırlamaya başladı. Biz ise yerli ve milli teknolojilerle Avrupa’nın sayılı otonom dron koridorunu hayata geçirerek İHA ve dronların uygunsuz uçuşlarının önüne geçmekle kalmayacağız, takip ve trafik yönetim sistemini de getireceğiz. Bu sayede hava araçlarının belirlenen güzergahların dışına çıkmasını engelleyeceğiz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün İnsansız Hava Aracı (İHA) ve dronlara özel bir hava koridoru oluşturmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bakan Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne kayıtlı toplam 1 Milyon 521 bin 615 lisanslı İHA pilotu ve 65 bin 859 insansız hava aracı için, bakanlık olarak temel hedeflerinin ulaşımın her modunda güvenli ulaşımı sağlamak olduğunu belirterek, “Karada araçlar, havada uçaklar ve denizde gemiler için nasıl belirli güzergahlar ve yollar oluşturuyorsak, dünyada ve ülkemizde son zamanlarda kullanımı oldukça artan İHA ve dronlar için de şehir içi ve şehirler arası uçuşlarda belirlenecek koordinatlar çerçevesinde gidip gelmesini sağlayacak hava koridorları ve güzergahlar oluşturacağız. Bu sayede uygunsuz uçuşların önüne geçerek dronlar için güvenli hava sahasını oluşturacağız.” açıklamasında bulundu.

“Özel Yaşamın Gizliliğini Korumayı Planlıyoruz”

Birçok ülkenin, insansız hava araçları konusunda yeni düzenlemeler hazırlamaya başladığına da değinen Uraloğlu, “Sivil Havacılıkta önemli bir alan yaratan insansız hava araçlarına ve dronlar dair farklı kullanım türleri görüyoruz. Askeri, güvenlik, istihbarat, tarım, kargo, gümrük işlemleri, orman yangınlarıyla mücadele, sivil ve ticari uçuşlara kadara farklı amaçlarda kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Biz ise yerli ve milli teknolojilerle getireceğimiz yeni sistem ile uygunsuz uçuşların önüne geçip, hassas bölgelerde hem güvenlik zafiyeti oluşmamasını hem de özel yaşamın gizliliğini korumayı da planlıyoruz. Sadece bununla sınırlı değil elbette, bununla birlikte getireceğimiz sistem ile erişilebilir, verimli ve çevre dostu dijital bir uygulama ile operatörler mobil uygulamalar üzerinden uçuş izni alma ve hava sahası bilgilerini görme gibi imkanlara ulaşabilecek.” dedi.

‘Tamir İstasyonları Kurulacak’

Bir kontrol mekanizması ihtiyacının tüm ulaşım modlarında olduğu gibi İHA ve dronlar için de gerekliliğine değinen Bakan Uraloğlu, “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz yeni sivil havacılık modelleri üzerinde çalışmalar yapıyor. İHA ve dronlar için takip ve trafik yönetim sistemimiz İHA’ların mevcut hava sahasına entegrasyonunu sağlayacak. Dronlar sistem bilgileri, konum, irtifa, hız, pilot bilgileri canlı olarak havacılık kontrol merkezine iletilecek ve kayıt altına alınacak. Bu sayede trafik yönetimi ve uçuş izinleri tek bir merkezden hızlı, kolay, emniyetli bir şekilde gerçekleşecek.” dedi. Bakan Uraloğlu, ayrıca belirlenen güzergahlarda dronlar arıza, pil bitmesi ya da olumsuz bir durumla karşı karşıya kalmasına karşı da güzergah üzerinde tamir istasyonları kurmayı planladıklarının altını çizdi.

G nderen: journal
1729 defa okundu 
 


Ekonomi
Türkiye, Havada Avrupa’nın En Yoğun 3. Ülkesi
5 ayda 82 milyonun üstünde yolcu havayolunu tercih etti
Dronlara özel hava otobanları
ESO üyeleri, bakanlık teftişleri hakkında bilgilendirildi
MEGEM’le Eskişehir’deki kalifiye iş gücü açığını kapatıyoruz

 

 
İslam
MİLLİ GENÇLİK OCAĞI
EN KIYMETLİ DEĞERLERİMİZ

Eskişehir Kurbanlık - 0507 589 55 28 - 0507 589 55 26